29.4.09

כתבה 2- רופא מומחה

טרשת עורקים היא מחלה שמתחילה כבר בגיל צעיר אך היא באה לידי ביטוי בדרך כלל החל מגיל 50-60.
היא מתפתחת במידה מסוימת אצל כולם אך גורמי סיכון מאיצים את התפתחותה.
לטרשת העורקים ישנם מספר גורמי סיכון אשר ידועים לרפואה ועלולים להשפיע על התפתחות המחלה.

גורמי סיכון אלו נקראים "גורמים אטרוגנים" (מזרזי תהליך טרשתי).
גורמי הסיכון הם:
תזונה עתירת שומנים (עלולה להעלות את רמת השומנים בדם, ניתן להקטין גורם סיכון זה על ידי אכילה של שומן מהחי כמו בשר שמן, חמאה וביצים. יש להמעיט באכילת שומן מהחי),

עישון (עלול להגביר ייצור רדיקלים חופשיים בגוף ולהעלות את כמות הכימיקלים בדם. מזרז את התפתחות טרשת העורקים. מסוכן מאוד. מבין כל גורמי הסיכון שקשורים לאורח חיים, זהו הגורם המסוכן ביותר.),

השמנה (עודף משקל מושפעת מכמות הקלוריות הכללית שבמזון, גם זו שמקורה בשומן וגם זו שמקורה באבות מזון אחרים),

חוסר מאמץ גופני (התמדה בפעילות גופנית ושמירה על כושר גופני מעכבים את התפתחות טרשת העורקים. ובנוסף כאשר מתמידים בפעילות גופנית, מרגילים את הלב להתכווץ בחוזקה רבה יותר. כתוצאה מכך, שריר הלב מתחזק ויותר דם מוזרם דרכו בכל פעימה. כאשר הכושר טוב קצב הלב יורד, אך בכל פעימה כמות דם גדולה יותר מוזרמת לכל חלקי הגוף),

סוכרת וסוכרת סמויה,

יתר לחץ דם, מחלות המאופיינות ברמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם, תורשה (בני אדם הרגישים גנטית למחלה הינם בעלי סיכון גבוה לפתח את המחלה מהר יותר)

ועודף סידן (הגוף אינו מצליח להוציא את הסידן מהגוף).

רמת כולסטרול גבוהה בדם מהווה גורם סיכון למחלות לב והיא מושפעת מאכילת שומן מהחי.

חשוב, כבר בגיל צעיר, לאמץ אורח חיים המקטין את גורמי הסיכון להתפתחות טרשת עורקים ובכך למנוע מחלות רבות בגיל מאוחר יותר.

אנשים שכבר עברו התקף לב או שבץ מוחי נמצאים בסיכון גבוה לפתח אירוע נוסף אם לא יטפלו היטב בגורמי הסיכון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה